Компанията - собственик на хеликоптера, в който загинаха баскетболистът Кобе Брайънт, дъщеря

...
Компанията - собственик на хеликоптера, в който загинаха баскетболистът Кобе Брайънт, дъщеря
Коментари Харесай

Хеликоптерът с Кобе не е имал лиценз да лети в мъгла

Компанията - собственик на хеликоптера, в който починаха баскетболистът Кобе Брайънт, щерка му Джиана и още 7 души, не е била лицензирана за полети в мъгла, оповестиха проверяващите. Фирмата " Island Express Helicopters " има право да провежда полети, единствено в случай че водачите им имат ясна видимост за ситуацията на открито.

От националното ръководство за сигурност на превоза (NTSB) оповестиха, че хеликоптерът Sikorsky S-76B, е имал нужните принадлежности за полет в мъгла, само че не и лиценз да го прави. Пилотът Ара Зобаян също е имал документ да лети в сходни условия, само че съгласно проверяващите е имал дребен опит в сходни условия, защото компанията, за която работи, не е имала лиценз за сходно нещо. 

Причината за злополуката към момента се проверява. Хеликоптерът падна покрай Калабасас, Калифорния, а една от главните версии е точно мъглата, която е била толкоз гъста, че полицията в Лос Анджелис е приземила своите хеликоптери. Междувременно, компанията Island Express заяви, че краткотрайно приключва активността си поради шока от случая. 

" Лос Анджелис Лейкърс " пък уважи Кобе с гала в " Стейпълс Сентър " преди мача с " Портланд ", първи за отбора след трагичния случай. На всички места в залата бяха поставени фланелки с екипи на Брайънт с №8 и №24, които той носи през цялата си кариера. Две от седалките, на които са седели Кобе и щерка му, бяха оставени празни. Играчите на " Лейкърс " също бяха с такива екипи. На игрището бе поставено лого с буквите на Брайънт - KB, както и жълти рози във формите на 8 и 24. Boyz II Men извършиха химна на Съединени американски щати, артистът Ъшър изпя " Amazing Grace ", а преди срещата имаше 24.2 секунди безмълвие в памет на Кобе и другите жертви. 19 000 души на трибуните не стопираха да скандират името на Кобе през целия мач.

Boyz II Men sings the national anthem during the Lakers’ pregame ceremony. pic.twitter.com/yvnwZhyd53
— ESPN (@espn) February 1, 2020
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР